Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Södra Mallorcas gömda pärlor

11/07/2014

Södra Mallorcas gömda pärlor

Mallorcas Stränder

Mallorca är känt för sina vackra stränder och sitt välkomnande klimat. De flesta stränderna är, precis som Mallorca, välkända, välbesökta och kanske lite väl fulla under Juli och Augusti. Självklart hittar man alltid plats att lägga ner sin handduk, men kanske inte alltid plats att njuta av lugnet.

Om ni är lite mer äventyrliga av er, inte har något emot att vandra en liten bit (för att nå detta lugn man letar efter under semestern) och ALLTID velat hitta en strand som ni kunnat ha som er egen för en dag; då är detta inlägget just för er!

Packa matsäck, och ordentligt med vatten, packa ner era badkläder (och GPS för er som inte är mästare på att läsa kartor), och snöra på er bekväma skor.. Och bered er på lite promenerande för att sedan att njuta av det stilla kluckandet vattnet och vindens stilla susande i tallträden. Nu har ni möjlighet att hitta just ER strand på södra Mallorca!

För att planera inför resan så har vi här angett positionen, så att ni själva kan hitta stränderna i Google Earth.


Caló des Màrmols

En havsvik som gått helt orörd genom åren, om man inte räknar med havets och vindens påverkan. Denna vackra, orörda strand ligger mellan klippor som reser sig upp till 20 meter, vilket ger formen av en triangel, med en fantastisk utsikt över Cabrera. Namnet Caló des Màrmols kommer från den vita färgen på sanden och stenarna, då màrmols betyder marmor.

Att hitta hit:

ALT 1: Utgå från Ma-610 från Cap de Ses Salines och vid kilometer4,3, strax innan vägen börjar att svänga, kommer du att se, till vänster, ingången till privat egendom ”Rafal des Porcs”. Är porten öppen, parkera bilen på ett lämpligt ställe längs med vägen. Smutsa inte ner, och om du ser ägarna, var artig och be om lov att få passera ner till stranden. Efter att ni passerat ”fincan” (bondgården)följ den större grusvägen för att nå stranden efter 2 km promenad. Detta alternativ är också mycket bra lämpat för cykling.

ALT 2: Starta i Santanyi, och följ Calle de Llombards mot sydost. Detta leder till väg Ma-6110 (Colonia de Sant Jordi). Följ denna väg tills ni når en rondell, där ni tar första avfarten för att fortsätta på Ma-6100, fram till byn Es Llombards. I Llombards så byter Ma-6100 namn till Calle Son Amer och Calle Major, som passerar byn. När ni kör ut ur Llombards fortsätt rakt och sväng sedan vänster in på vägen Camino del Far del Cap de ses Salines, vilken kommer leda er till Far de ses Salines (fyrhuset). Här kan du hitta parkering, och du når Cala Màrmols efter 5 km vandring österut.

Position: 39°17’21.83”N, 3°5’25.14” E

Närmaste by: Ses Salines 9.4 km

Närmsta hamn: Cala Figuera

Närmaste golfbanor: Son Antem West eller Vall D’Or Golf .


Platjó des Caragol

Efter att ha ni har lämnat bakom er den synliga siluetten av fyren Cap de Ses Salines kommer denna denna ödmjuka sandstrand öppna sig, kantad med tallträd. Enda bebyggelsen på denna strand är bunkrar, kvar från inbördeskriget, och ett övergivet, eremit-liknande hus. Här kan ni andas in den salta havsluften, som även bär med sig noter av rosmarin som här växer vilt.

Tystnaden bryts av en gammal Llaüt (mallorquinsk fiskebåt) som puttrar förbi, och försvinner runt nästa vik. Det är i princip det enda ”störande” ljudet du kommer att höra på denna strand, en av de mest värdefulla juveler på denna baleariska ö. Caragol, tillsammans med sina grannstränder, är ett av de mest avskilda och orörda kustområden, och är underbart utflyktsmål för en promenad eller cykeltur helt utan brådska.

Bakom sanddynerna, mellan tallträden ser man staket som markerar gränsen mellan stranden och fincan Sa Valls, som ägs av familjen March – en av de största och äldsta mallorquinska familjerna.

Att hitta hit: Starta i Ses Salines. Börja i rondellen vid Avenida Francesc de Borja Moll och Carretera Campos a Colònia de Sant Jordi (Ma-6100), och ta andra avfarten för att ta in på Ma-6100. Passera byn Ses Salines körandes österut. Följ denna väg tills ni kommer till nästa rondell där ni tar första avfarten för att fortsätta på Ma-6100- Följ denna vägen ca 2 km tills ni tar höger in på Camino del Far des Cap de ses Salines, vilken tar er fram till fyrhuset, Far de ses Salines. Här kan du parkera, och du finner stranden efter 2 km vandring åt väster.

Position: 39°16’42.85”N, 3°2’38.14”E

Närmaste by: Ses Salines 12.2 km

Närmaste hamn: Colònia de Sant Jordi

Närmaste golfbanor: Golf Maioris eller Son Antem West


Es Dolç, Can Curt and Es Dofi

Med undantag för enstaka vandrare, eller badgäster på jakt efter den där känslan av frihet eller salta bad under solen i sin renaste form, så kommer sanden och den hänförande utsikten över Cabrera vara det enda ni ser under er promenad/vandring till stranden. Denna bit av kusten är i princip helt orörd. Es Dolç ligger ca 300 m från Colònia de Sant Jordi, och denna strand erbjuder hyra av solstolar och parasoll, och det finns också en strandbar. Fortsätter ni längs med stranden så kommer ni fram till playa de Can Curt, varifrån ni har den bästa utsikten över grannön Cabrera. Fortsätter man ännu lite längre så kommer ni fram till Es Dofí, en mycket lugn strand där kravet på badkläder inte är så hårt. (Fortsätter ni riktigt långt så kommer ni fram till Platja des Caragol, som näms tidigare). Längs med denna kustpromenad kommer ni defenitivt att hitta något som faller er helt i smaken.

Att hitta hit:Kör till Colònia de Sant Jordi, och parkera i närheten av Es Playa des Port, som ni sedan följer till fots åt syd-ost.

Position (Es Dofí): 39°18’44.06”N, 3°0’36.95”E

Närmaste by: Colònia de Sant Jordi

Närmaste hamn: Colònia de Sant Jordi

Närmaste golfbanor: Golf Maioris eller Son Antem West

Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!

Tillbaka till posts