Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Golf Son Servera and Costa De Los Pinos

04/07/2014

Golf Son Servera and Costa De Los Pinos

Golfbanor

Namnet till ära går en del av banan genom den underbara tallskogen, med en utsikt över havet i viken Cala Millor från många av hålen.

För att läsa mer om golfbanan, ta en titt på vår detaljerade informationsida ,eller titta på videon om Golf Son Servera.Efter en avslutad golfrunda på Golf Son Servera är närmaste strand den som binder samman de två badorterna Cala Bona och Cala Millor. Detta är två fiskebyar som på senare år vuxit, tack vare turistindustrin. Här finns gott om aktiviteter på stränderna för de som inte vill ligga och lapa sol, bland annat dykning och vindsurf.

På stranden i Cala Millor kan man också, om man har tur, ibland få en skymt av en delfin eller två!Skulle ni vara intresserade av att dyka eller snorkla ute till havs, och se de smultronställen som finns under havsytan så kan ni ta kontakt med Albatros Diving. Vare sig man är van dykare, eller aldrig har dykt förr så kan man hänga med på någon av deras utflykter. Här på Mallorca så finns det fint dykvatten, men för det mesta inte i närheten av stränderna. Albatros står för snorklar, simfötter och våtdräkt, så det enda man behöver tänka på är att guppa runt, njuta och hitta Nemo.

För de lite modigare så erbjuds det även en tur till Piratgrottan, där man tillsammans med erfarna guider får utforska en fantastisk kalkstensgrotta. Det som är så speciellt med denna grotta är att man endast kan ta sig hit med båt. Detta gör att grottan är helt orörd. Det är en häftig upplevelse att höra droppandet i grottan, och se ficklamporna spela över de stenformationer som skapats av långsamt droppande vatten.I Cala Bona och Cala Millor finns gott om restauranger, både för de som är ute efter en lättare lunch eller middag efter golfrundan.

Restaurang Sa Punta är en restaurang som ligger i början av Cala Bona, med en fantastisk utsikt över havet! Här serveras både lunch och middag, och här serveras goda skaldjur och fint kött. På Fredagar har de även live-musik som spelar under middags-serveringen.

För de som verkligen är ute efter att smaka på Mallorca, så rekommenderar vi restaurangen Binicanella - autentisk mallorquinsk restaurang. En rustik restaurang, där man blir varmt välkomnad, väl omhändertagen – och väldigt mätt. Den är lite svår att hitta till, men det är värt besväret.

Är ni sugna på den godaste baguetten ni någonsin fått, så är en lunch på det lilla bageriet Bonanza ett måste! De är välkända för sina fantastiska mackor och sina goda bakverk. Missa inte morotskakan eller citronmarängpajen! Bonanza finner ni i Cala Bonas hamn.Är ni sugna på att utforska grottor, men vill inte bli blöta om fötterna (eller resten av kroppen)? Då finns Cuevas de Artà (Artàs grottor) inte långt ifrån Golf Son Servera. Här kan man nå djupt ner under jorden genom kalkstensgrottor, och förundras över de underliga formationerna som har skapats genom långsamt droppande vatten under flera tusen år. Även om man inte själv vet skillnaden mellan stalaktiter och stalagmiter så kan man ändå njuta av den guidade rundturen (på engelska). Rundturen tar ca 40 min. Guiden leder er genom olika grottsalar som fått namn som Infierno (Helvetet), El Teatro (Teatern) och el Salón de las Banderas (Flaggsalen).

Inträde och guidad tur kostar 13€, och måste betalas kontant. Gratis parkering finns, även en liten bar och WC. Klickar ni här och skriver ut och tar med, så ger de er en liten souvenir när man betalar inträde.Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!

Spela golf, njut av Mallorca!

Tillbaka till posts