Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

En dag på norra Mallorca

19/09/2014

En dag på norra Mallorca

Mallorcas Stränder

Är man sugen på att en dag under sin golfsemester ta en paus, och se sig omkring så är norra Mallorca defenitivt värt ett besök. Nu snackar vi inte barnvänliga Alcudia, utan vi pratar om norr om norr, så långt norr ut du kan komma utan att hamna i vattnet. Vi snackar alltså om den magiska Formentor-halvön, ett bergigt, bitvis kargt, bitvis skogsövervuxet landskap som vägen slingrar sig fram genom. Har man inte varit här tidigare så kommer man att bli överraskad, och de som redan varit här invänder inte mot att komma tillbaka.


Vägen dit

Börja dagen med att inhandla en liten picknick på närmsta supermercado, och se till att kamerabatterierna är laddade (och glöm inte solskydd!). Kör ni från Palma ska ni ta sikt mot Alcudia. Motorvägen upp mot Alcudia är bred och fin, och bjuder på en trevlig utsikt mot Tramuntana-bergen. När rondellerna blir alltfler (Mallorca är rondellernas förlovade paradis), så ska ni ta sikte mot Puerto de Pollensa. Svänger ni av direkt mot Pollensa så hamnar ni på en liten gullig väg, som förvisso förr eller senare tar er fram till Puerto de Pollensa, men för de av er som föredrar en något rakare och framför allt bredare väg så är det mot Puerto de Pollensa man ska köra. Väl framme i Puerto de Pollensa så är det bara att följa de bruna skyltarna märkta med ett litet parasoll och ”Formentor” i stora, vita bokstäver. För de som inte tagit med sig picknick är torget i Puerto de Pollensa ett utmärkt ställe att stanna och äta på.


Playa de Formentor


För de utav oss som är intresserade av snorkling, eller kanske bara uppskattar vackert och klart vatten så är Playa Formentor ett riktigt paradis. Det är en populär strand, så man ska komma relativt tidigt om man är kinkig med vart man lägger sig. Ju längre bort på stranden man går desto glesare blir det mellan solbadarna, och är du ute efter att snorkla så vill du antingen gå så långt bort på stranden som möjligt eller lägga dig ungefär där de små segelbåtarna ligger.


På denna strand finns också en restaurang, men allra mysigast har man det lite för sig själv långt bort på stranden. Där kan man ligga i vattnet och guppa, titta på fiskar eller njuta av den vackra utsikten där de branta bergen stupar ner i havet. Något av det bästa på denna stranden är att man här kan ligga i skuggan av tallträden som växer nästan hela vägen ner i vattnet, eller välja att ligga i solen. Vad man än föredrar så är vägen hit helt fantastisk, och verkligen värd resan!


Parkering finns, mot en summa på 8€. Man kan även parkera längs med vägen, utan att betala, men var uppmärksam så att ni inte parkerar på förbjudet område. Vägen är kantad av gröna tallar och buskar. Ibland kan det braka till inne i en buske, men bli inte rädda! I detta område finns det många vildgetter, som ni kan komma att se inne i buskar eller uppe i träden. Ja, uppe i träden. Getterna här är fantastiskt duktiga på att klättra i träd.


Formentors fyrhus


Efter en dag av sol, bad och snorkling bör man fortsätta längs med vägen, för att nå den allra nordligaste spetsen på Mallorca. Längs med vägen finns fler badvikar, som Cala Murta, men där får man räkna med en lite längre och något mer kuperad promenad. I slutet av vägen hittar man fyrtornet Faro de Formentor, och här kan man njuta av en fantastisk utsikt, och något kallt att dricka i caféet som finns i det gamla fyrtornet.


Fyrtornet invigdes i April 1863, efter många års hårt slit. På grund av sin isolerade placering så jobbade arbetarna även på Söndagar och helgdagar. När mallorcas biskop fick reda på detta bestämdes det att ett tillfälligt altare skulle upprättas på byggplatsen, så man kunde fira söndagsmässan, trots att man arbetade.


Här är det gratis att parkera, och här är ofta mycket folk som vill njuta av den fina utsikten. Kör man hit så behöver man ha lite is i magen, men utsikten är väl värd det!

Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts