Boka din Green Fee + Hotell

Alcanada golf

Alcanada golf, denna spektakulära golfbana ligger i Alcudia-bukten (norrkusten av Mallorca) och är den som bäst sammanfattar golfen på Mallorca. Den omges av tallar, olivträd och en fantastisk havsutsikt mot ön Alcanada från 14 av de 18 hålen. I den närliggande ön av Alcanada ska du se den härliga fyren, symbolet av golfbanan.

Alcanada golf, som av många anses vara en av de bästa golfbanor i Mallorca, är otroligt välskött med stora utslagsplatser, perfekt klippta fairways och greener i enastående skick.

Det är en kuperad golfbana med breda fairways och en överkomlig ruff. Den har få out of bounds och inget vattenhinder över huvud taget. Det är förhållandevis enkelt att placera bollen på fairway på första slaget. Däremot måste man vara försiktig med bunkrarna på fairway som ligger strategiskt utplacerade och det är lätt att hamna där.

Greenerna är en av golfbanans starkaste sidor: de är breda, tar emot bollen väl och ärliga men erbjuder även svåra puttar. Greenerna är snabba och lutningarna är inte alltid lätta att läsa av. En svårighet som brukar vara en faktor är vinden som brukar börja blåsa in från Alcudia-bukten vid lunchtid och brukar ofta påverka de sista nio hålen.

Tack vare den goda skötseln av banan och den otroliga utsikten, kommer alla sorters spelare njuta på Alcanada golf, oavsett nivå och resultat. Dessutom kan du fortsätta att njuta av denna panoramautsikt när du spelat klart på klubbhusets vackra terrass. Dricka ett kallt öl, medan tycka om sikterna över Alcudia-bukten eller ha en trevlig middag i restaurangen. Restaurangens meny består av ett brett urval av Tapas (små portioner att dela), huvudrätter inklusive vissa traditionella mat från Mallorca och även fisk plattor som inspirerats av Galician mat.

Alcanada golf är en av de bästa tre golfbanorna i Mallorca och ansett vid många som är en av de bästa golfbanorna i Spanien.

Information

Adress
Ctra del Faro, s/n 07410 Puerto de Alcudia
Byggnadsår
2003
Designer
Robert Trent Jones Jr.
Par
72
Längd ( i meter )
Vit 6499
Gul 6152
Bla 5645
Röd 5241
Slope / Värdering av banan
White 140/75,1
Yellow 138/73,2
Blue 139/77
Red 135/74,2

Värdering

Golfbanans huvudsakliga egenskaper värderade från 1 till 10

Du kommer att tycka om den för...

Tillbaka till listan över golfbanor

Gillar du detta?
Dela med dig!