Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Västra Mallorcas gömda pärlor

29/08/2014

Västra Mallorcas gömda pärlor

Mallorcas Stränder

På Mallorcas västra kust börjar den berömda bergskedjan Sierrra de la Tramuntana, och längs med den dramatiska kustlinjen ligger små gömda havsvikar där man kan njuta av sol och bad, utan att behöva trängas. Spenderar man en dag i detta området så bjuds man på många små roliga upplevelser, alltifrån att stanna i små bergsbyar och dricka kanonstarkt kaffe, till att stanna till vid utkiksplatser så vackra att man helt tappar andan och även bada i kristallklart vatten med de hänförande branta bergsväggarna som ramar in den lilla vik du valt som din egen för en dag. Viktigt kom ihåg: Glöm inte kameran på hotellet!


Cala Estellencs

Cala Estellencs har fått namnet efter den närliggande byn Estellencs, en by som är till hälften en gammal fiskeby och till hälften en traditionell bergsby, tack vare sin unika position längs med den bergiga kustnlinjen på mallorcas västra sida. Denna havsvik är en av de vackraste och mest avlägsna av de många små havsvikar som finnes längs med bergskedjans Sierra de la Tramuntanas kustlinje. Estellencs är en perfekt utgångspunkt för de som vill njuta av att vandra, men även för de som vill njuta av havet.

Är man sugen på en vacker promenad så kan man ställa bilen uppe i själva byn, eller så kan man också köra bil hela vägen ner till viken. Man måste dock vara beredd på att vägen är smal och kurvig (men jättevacker) och god idé kan vara att tuta lite lätt i de värsta kurvorna. Det är relativt enkelt att hitta hit. Man följer MA-10 genom Estellencs, och håller extra koll på sidan som går neråt havet. När man ser skylten ner mot havet som säger ”Playa” så ska man svänga (men försiktigt!). När man har kommit fram så finns det en liten gratis-parkering.

Stranden är av mestadels grus och sten, och här finns ett litet café där man kan köpa något lätt att äta under dagen. Cafét är öppet under sommarmånaderna.
Cala Banyalbufar

Byn Banyalbufar är mest känd för sina odlingsterasser, och framför allt för odlingen av Malvasiadruvorna, som används för att framställa det söta och populära vinet. Själva namnet på byn kommer från ”bany al buhar”, vilket är arabiska för ”vingården byggd vid havet”.

Ett förslag är att börja dagen med att dricka en stark kopp kaffe på något av caféerna i byn som ligger längs med huvudgaten Carrer Bonany. Om man vill ha med sig lunch så föreslår vi att ni tar er till bageriet Forn des Casino där ni kan köpa hemmagjorda, fluffiga ensaimadas med pudrigt socker uppepå (perfekt till kaffet) eller köpa med sig ett par coques de trempo (som en slags mallorkinsk pizza som serveras kall med tomat, lök, grön paprika och olivolja – smakens!) eller mallorkinsk empanada – cocarrois. Cocarrois är en typsikt rätt från Mallorca som borde provas. De är små pajer där man kan välja vilken fyllning man vill ha, och vi rekommenderar hjärtligt den med vanligt kött i. Fantastiskt gott, och väldigt lättätet.

Vägen ner till stranden är smal och slingrande, och man hittar skylten ner mot stranden när man kör på huvudgatan och spanar på samma sida som havet. När man hittar skylten ”Playa” så är det bara att svänga. Väl framme så finns det en gratis-parkering, där man lämnar bilen. Självklart går det också att gå ner till stranden längs med vägen. Stranden är mestadels grus, och på stranden finns också ett naturligt litet vattenfall, vilket är välkommet innan man ska hem, och man är alldeles stel av torkat havssalt.
Port des Canonge

Om ni kör på MA-10 så kommer ni att se en skylt till ”Port des Canonge”. Det är en liten fiskarby som man når efter 6 km slingrande bergsväg. När man kommer fram känner man att de otaliga kurvorna verkligen varit värt det, för här är otroligt vackert och fridfullt. Canonge är en liten fiskarby, och har en liten grusstrand som delas av badentusiaster och fiskare. Längs med stranden så står traditionella ”escars” (skjul) där fiskarna förvarar sina båtar.

Invånarna i Canonge har främst försörjt sig på traditionellt fiske, men det har funnits år då havet inte varit så generöst, och smuggling av kaffe, snus och skrivmaskiner var enda sättet att rädda byn från svält.

Är man här, och blir hungrig efter en dags badande rekommenderar vi restaurangen Can Toni Moreno. En restaurang som serverar traditionell mat för de allra mest nobla turister som finner sin väg hit. Om ni inte förstår vad vi menar nu, så förstår ni defenitivt när ni kommer dit och ser fotot på Spaniens kung Felipe och drottning Leticia.Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!


Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts