Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Vall d'Or Golf - med närhet till havet

22/08/2014

Vall d'Or Golf - med närhet till havet

Golfbanor


Vall d’Or Golf

På den sydöstra delen av ön så finner vi härligaVall d’Or Golf, en rolig bana som är lämplig för alla oavsett handikapp. Då banan ligger upphöjd har man en riktigt läcker utsikt över den tjusiga fiskebyn Portcolom från några av hålen. Spendera en eftermiddag i det läcka klubbhuset, eller ta dig ut och se dig omkring lite i närområdet. Den sydöstra delen av Mallorca har mycket att erbjuda.


Portocolom

Bara 10 minuters bilfärd från golfbanan ligger en av de charmigaste naturhamnarna på ön, Portocolom. Portocolom har sina rötter i en lång sjöfartstradition, och det mest utmärkande i den lilla staden är det vackra fyrhuset "Faro de Punta de Ses Crestes". När fyren färdigställts under tidigt 1860-tal användes en lampa med olivolja för att sprida ljus i mörkret, för att hjälpa sjömännen att hitta in i hamnen på ett säkert sett. Sedan dess har fyren genomgått många förändringar. Är man nyfiken på fyren så kan ni läsa mer här. Längs med den lugna hamnpromenaden finns ett stort antal restauranger, med gott urval av färsk fisk och annan härlig medelhavsmat.


Restaurang Sa Llotja

En restaurang som är värd att omnämnas är Sa Llotja, som ligger fint beläget i Portocoloms hamn, med en härlig utsikt över båtarna och det blåa vattnet. Restaurangen är väldigt populär, både bland besökare och lokalinvånare. Vill man äta här är det alltså bäst att ha planerat lite i förväg, och bokat bord åtminstone dagen innan. Det kan man göra på telefonnummer 971 82 51 65, eller så kan vi hjälpa till.

Kika på restaurangens hemsida.
Stränder

I och runtomkring Portocolom finns många trevliga vikar och stränder. Vi rekommenderar tre av dom, alla väldigt olika:

Baños de Cleo – liten badvik påväg ut mot fyrtornet. Här badar man från de underliga och spännande klippformationerna som vågorna skulpterat fram under flera tusen år. Se position på Googles karta här.

Cala Marçal – den största stranden i området, väldigt populär tack vare sitt klara vatten och härliga sand. I närområdet finns många små barer och caféer man kan svalka sig på mellan doppandet. Vägbeskrivning och mer information här.

Cala Estreta – en av de minsta vikarna i områden, relativt svår att ta sig till. Denna passar de utav er som gillar en utmaning och föredrar att inte trängas på stranden. Se position på Googles karta här.
Cala d’Or

15 minuters bilfärd från Vall d’Or Golf ligger Cala d’Or, en mysig ort med trevliga badvikar och restauranger. Byn består mestadels av låga, vita hus kantade med palmer, och ger en skön harmonisk känsla. Ute på en av Cala d’Ors spetsar ligger ett gammalt fort, kallat Es Forti, som är värt ett besök om man är i området. Gatorna med flest restauranger och shoppingmöjligheter heter Avenida Belgica och Calle de Andrés Roig, om man inte räknar med marinan såklart. Här finns restauranger i överflöd, och det alla har gemensamt är en härlig utsikt.


Yacht Club Cala d'Or

En väldigt speciell och trevlig restaurang är den lyxiga yacht-klubben som har ett priviligerat läge i Cala d’Ors marina. Detta är fantastisk restaurang med en otroligt bra lunch- och middagsmeny. Det är också ett populärt ställe att fira bröllop på, så chansen är god att man under sommaren kan se ett och annat rosenkindat brudpar på klubben. Med en otroligt serviceinriktad personal och en väl genomtänkt meny är denna restaurang en av de bästa på ön. Vi rekommenderar att man bokar bort i förväg, och det görs enklast på telefon 971 64 82 03, eller så kan vi hjälpa till. För de utav er som är nyfikna så går det att tjuvkika på menyn här.


Stränder

Cala d’Or består av många små vikar och stränder, och det finns ännu fler i de angränsande områdena Portopetro och Cala Ferrera. I närheten ligger också det fantastiska naturreservatet Parque Natural de Mondrago. I Cala d’Or-området listar vi här 3 trevliga stränder. Då de allesammans ligger väldigt centralt är de mycket enkla att hitta till, och är alla tre relativt lika. Det vill säga att alla är otroligt vackra, med fin sandbotten, turkost vatten och tjusig inramning av sandstensklippor och tallträd.

Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.com så hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!


Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts