Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Tre heliga kungarna

05/01/2015

Tre heliga kungarna

Mallorcas kultur

Dom tre vise männen kom ifrån utlandet för att hedra Jesus av Nasaret födelse med rika och syboliska gåvor som: guld, rökelse och myrra.

Melker (i Spanien heter han Melchor) är en gammal man med vitt hår och med långt skägg och vit hyad. Han gav myrra till Jesus, värdefullt material i gamla tider för att till bruka parfymer. Myrra är en mänsklig symbol.

Kasper( i Spannien heter han Gaspar) är den yngste av alla och kommer ifrån Asien. Han gav rökelse. Symbol av Gud.

Baltsar (i spannien heter han Baltasar) kommer ifrån Afrika och hans gåva till Jesus var den mest värdefulla metall: Guld. Kungens symbol.

Varje jul skriver barnen ett brev till sina majesteter. I breven beskriver dom hur snälla de har varit och fått höga skolbetyg och ber om presenter dom önskar sig att få.

Om det är sant att dom har varit snälla under året (det vet kungarna eftersom dom ser allt) och dom har tur kommer dom med presenterna dom önskat sig. Men om barnen hade misskött sig kommer att majesteterna ge dem kol. Det magiska med kungarna börjar redan kvällen innan, den 5 Januari. Allihopa i alla städer i hela Spanien festar för att bjuda in Melker, Kasper och Baltsar och hela paraden.

Med dem har skrinnarna rest med dom, som över natten kommer att hjälpa med att leverera alla presenter. Det finns många hus att besöka och en natten är kort.I vissa hem får barnen presenterna på kvällen efter paraden. Andra barn får vänta tills nästa morgon.

Vi får inte glömma bort, det är ändå en tradition att de tre magiska kungarna kommer ifrån långt borta och därför måste vi lämna bredvid granen lite mat och dryck för dom och sina kameler.

Vi får inte glömma att nästa år kommer dom igen!

Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts