Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Castillo de Bellver

27/01/2015

Castillo de Bellver

Mallorcas kultur

Slottet är väldigt speciellt, då det är det enda runda, gotiska slottet i hela Europa!


Nuförtiden används slottet som Mallorcas Historiska Muséeum, men slottet tjänade ursprungligen som bostad för kungar på Mallorca, och befästning under oroliga tider på ön. Därför är utsidan av slottet byggd som en rejäl fästning, medans insidan står i stark kontrast med utsidan, då insidan är byggd i utsökt gotsik stil med fantastiska valvbågar.


Den spanska staten gav slottet till Palmas stad år 1931, tillsammans med den vackra tallskogen som omger slottet. Slottet gjorde om till muséeum redan året efter, och restaurerades grundligt år 1976 då det officiellt invigdes som stadens historiska muséeum.


Tack vare den stora parkeringen och den breda vägen välkomnar slottet en stor mängd besökare. Huvudgården är säte för många olika offentliga ceremonier, kulturella event och konserter.


Under sommarmånaderna erbjuds här under vissa kvällar klassiska konserter, vilket är en härlig upplevelse att njuta av. Kombinationen av musiken och slottets vackra konstruktion samt att kunna sitta under bar himmel är verkligen något alldeles speciellt.


Även om utsikten och den vackra innergården i sig är tillräckligt goda skäl för att besöka slottet så är muséeumet också väl värt ett besök. Mallorca, och framför allt Palma har en förvånansvärt rik kultur, som lätt glöms bort när man talat om Mallorca, då Mallorca normalt sett endast förknippas med sol, bad och härliga golfbanor!


Muséeumet byter ut sina utställningar med jämna mellanrum, men har tre permanenta utställningar. En utav dessa handlar om den urbana utveckligen av Palma, och tar er från förhistoriska Palma, genom den romerska tidsepoken, den arabiska dominansen, den kristna erövringen, medeltiden och en hel massa annat fram till moderna Palma idag. Det är ett intressant sätt att bättre förstå staden, och efter denna utställning är det intressant att strosa omkring i staden, då man ser den med nya ögon.


Här finns också Despuig-samlingen, vilket är en samling av klassiska statyer som samlats av Antoni Despuig (1745-1813(, son till greven av Montenegro. Han omnämns ofta som den mallorkinska konstens beskyddare.


Att hitta hit


Hit kan man antingen köra sin hyrbil, och enkelt parkera på den stora parkeringen, ta en utav stadsbussarna (buss 3, 46 och 50 för att vara mer exakt) eller en av de röda turistbussarna. Är man väldigt hurtig av sig så kan man också gå upp, men gör man det under sommaren så får man se till att ha ordentligt med vatten med sig.


Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca!


Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!


Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts