Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Mallorcas stränder

23/05/2014

Mallorcas stränder

Mallorcas Stränder

Om du längtar efter paradisstränder behöver du inte åka så långt bort som till Västindien, Seychellerna eller Maldiverna; här på Mallorca finns allt man kan önska sig och mer.

Över hela ön finner du stränder i olika storlekar; vissa är lätta att nå, en del kräver att man har bil och andra som är mer svåråtkomliga måste man vara beredd på att gå en bit för att hitta.

Två av öns mest kända stränder är Formentor på norra delen av ön och Es Trenc i söder. Den idylliska Formentorstranden är avskilt belägen på en halvö och omringad av pinjeträd. Ovanför stranden hittar man det anrika hotellet Formentor där många kända personer har bott under årens lopp som exempelvis Charles Chaplin, Winston Churchill, Gary Cooper, John Wayne eller Audrey Hepburn.

På södra Mallorca hittar du Es Trenc, en lång underbar tre kilometer sandstrand med långgrunt turkosblåttvatten. En av sakerna som gör att Es Trenc är så speciell är att det inte finns någon bebyggelse direkt vid stranden trots att den är så lång.

Ön har också ett stort antal mindre kända stränder som ofta ligger ganska avskilt och kan vara mer komplicerade att nå. Caló des Moro exempelvis är en liten oförstörd badvik sju kilometer från staden Santanyí.

En annan strand med kristallklart vatten i en idyllisk miljö är Cala Mondragó som tillhör en nationalpark på östra kusten.

Även om du bara gör ett kort besök i Palma, kanske en långweekend med golf, men ändå vill besöka någon strand behöver du inte oroa dig. Det finns ett flertal fina stränder att välja bland i Palma och i närheten av huvudstaden.

Playa de Palma är en av öns mest välkända stränder som man också kan se när man närmar sig flygplatsen från luften. Längs med den flera kilometer långa stranden finns ett stort utbud av cafeér, affärer och restauranger samt en mysig strandpromenad.

Med buss nummer 3 når du på endast 20 minuter det lugna bostadsområdet Illetas. Här finner du den populära Illetas stranden, som egentligen består av två stränder, en större mer kommersiell strand och en mindre som är populär bland lokalbefolkningen.

Majorca and its many marvellous beaches are here waiting for you!

Play Golf, Enjoy Mallorca!

Tillbaka till posts