Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Mallorcas marknader

08/08/2014

Mallorcas marknader

Mallorcas kultur

På Mallorca så hålls det varje vecka en hel mängd med marknader. För att guida dig genom den djungeln så har vi har listat tre av dessa marknader, var och en olik den andra, så att du kan välja den som passar dig bäst. Är du sugen på en avslappnad lantmarknad, en brokig loppis eller den största marknaden ön har skådat? Eller varför inte alla tre?


Sineu – Onsdagar 7-14 - Lantmarknad

På onsdag hålls en traditionell bonde-marknad i Sineu. Detta är en av de äldsta marknaderna på hela ön, då denna marknad har hållts i över 700 år (grundades av Kung Jaime II år 1306 mer exakt). Men detta är inte det enda som gör denna marknad så speciell. Förutom grönsaker, frukt, blommor, jordbruksmaskiner, verktyg och kläder så är detta den enda marknaden på Mallorca med tillåtelse att ställa ut, och sälja, djur. De viktigaste inhemska raserna från de baleriska öarna kan man kika på i en specialinredd lagerlokal på Plaça des Mercat.

Denna marknad är en av de populäraste på Mallorca, så här rekommenderas det att man kommer tidigt, för att slippa den värsta trängseln. På marknaden är det god stämning, och även om man kanske inte vill köpa en get eller gris med sig hem så finns det god chans att man kommer att hitta något annat, vare sig det är i form av fantastiskt goda apelsiner eller tomater, eller kanske ett par handgjorda lädersandaler.

Bra att veta här är att djuren är otroligt söta, och det är viktigt att inte låta sig ryckas med och övertalas, för hundvalpar, eller små åsnor är inte det lättaste att ta med sig på flyget hem..


Son Fuster - Lördagar 8-14 – Loppmarknad

Son Fuster är ett stort industriområde i utkanten av Palma. Här kan man varje Lördag finna en relativt stor loppmarknad. Många turistguider säger att loppmarknaden i Palma hålls på en av avenidorna i Palma, men den loppisen har på senare tid ”fallit offer” för de vanligare marknadsstånden som man finner på marknader runtom på hela ön, då denna loppmarknad på Avenida Gabriel Alomar varit mycket populär, och därför attraherat fler och fler av de sk ”vanliga” marknadstånden, där det säljs handväskor, sjalar, smycken etc..

Vill man istället uppleva en genuin loppmarknad, dit många lokalbor tar sig, så ska man alltså ta sig till Son Fuster. Här kan man hitta i princip vad som helst, men självklart så varierar utbudet från gång till gång. På plats finns alltid någon som säljer mat av något slag, så matsäck behöver man bara ha med sig om man är lite kräsen av sig. Man kan bland annat hitta textilier, kläder, hushållstillbehör, möbler, blommor, skor, gamla böcker.. Ja, allt möjligt! Även om man inte är på jakt efter något speciellt så är det väldigt intressant att strosa runt och kika på alla de underliga saker som folk försöker sälja.

Bra att veta är att här inte finns så mycket skugga, så SPF och vatten är en bra idé.

Hur ni hittar hit, enkelt från Palma: Ta metro nummer ”M1” till metrostop: Son Fuster Vell. Gå på vid starten för metron, vid Plaza España. Metron finner ni om ni följer skyltning till Metro, och går nerför trapporna som finns i början av parken. Biljetten kan köpas i automater eller över disk, och kostar 1,60€ per person. För mer information om tider, priser etc kan ni gå in på TIBs hemsida. TIB står för Transporte Islas Baleares.
Inca – Torsdagar 8-14 – Mallorcas största marknad

Varje torsdag hålls Mallorcas största marknad i Inca. Marknaden sträcker sig genom nästan hela centrum, och bjuder på många olika produkter – grönsaker, frukt, bakverk, nötter, godis, kläder och framför allt läderprodukter. Inca är välkänt för sina fina lädervaror, så om ni är på jakt efter en riktigt fin väska, ett bälte, skor eller en tjusig portfölj så rekommenderas det starkt att ni tar er hit. Det enklaste sättet att ta sig hit är med tåget som går från Plaza España. Hållplatsen som tåget stannar på i Inca är bara några meter från där marknaden börjar.

Missa inte att prova buñuelos, något som påminner om en enkel version av amerikanska doughnuts. Rykande färska med smältande strösocker strött över dom – åh så gott! Det finns alltid minst en person som står och gör buñuelos, och passa på att köpa så fort ni ser, annars är risken att de får slut på deg, eftersom dessa delikata friterade små degbollar superpopulära och tar slut förvånansvårt fort.

Hur ni hittar hit, enkelt från Palma: Ta tåg nummer ”T1” till Inca. T2 och T3 passerar också Inca. Ta tåget från stationen på Plaza España. Tåget hittar ni på samma ställe som metron. Biljetten kan köpas i automater eller över disk, och kostar 1,60€ per person. För mer information om tider, priser etc kan ni gå in på TIBs hemsida.Tips: Se till att inte komma för sent, eftersom de flesta marknader stänger vid 14. Utbudet är större och trängseln mindre ju tidigare man kommer. Ha kontanter i små valörer, och håll koll på plånboken. Eftersom många, turister och året-runt boende, gärna går på marknad är detta rena guldgruvan för ficktjuvar. Så ha inte plånboken i bakfickan, och håll koll på din handväska.Om du efter detta inlägget är sugen på att läsa fler fantastiska blogginlägg om härliga Mallorca så gör du det enklast genom att klicka här.

Lider du av resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.com så hjälper vi dig gärna.


Spela golf, njut av Mallorca!


Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts