Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Mallorcas 3 bästa stränder för par

02/08/2016

Mallorcas 3 bästa stränder för par

Mallorcas Stränder

I vår vardag snurrar allting så fort, och det är därför extra viktigt att ta tillvara på tiden man har tillsammans. Ett härligt sätt att spendera tid tillsammans är att spela golf och semestra, och vad är härligare än att på en golfsemester hitta den där perfekta stranden att njuta av tillsammans..?

För att bespara er tid har vi listat 3 fantastiska stränder som lämpar sig utmärkt för par som letar efter stränder som har en genuin känsla, som man inte måste kämpa sig genomsvettig för att hitta till och som även är tillräckligt lugna för att ni ska kunna njuta av varandras sällskap.

Vila, slappna av, njut, dröm.. och förälska dig i magiska Mallorca!

Cala Formentor

En vild, vacker och långsmal sandstrand, kantad av tallträd, på Mallorcas norraste punkt. Går även under namnet Cala Pi de la Posada. Bilturen hit bjuder på många svängar och vacker utsikt, och när man väl är framme så finns här parkering mot avgift. Ett litet café finns, men det är öppet endast under högsäsong. Är man lite kräsen så är det bästa är att ta med sig en liten picknick (med mycket vatten och spf), och parkera bilen och börja strosa längs med den över 800 m långa stranden. Ju längre ni går på stranden, desto mindre trängsel. Just denna strand är också känd för att ha det klaraste vattnet på Mallorca, så har ni snorklingsmaskar med er så ska dessa inte glömmas på hotellet.

Med solen i ansiktet, en svag bris svepandes i håret och den söta doften av varma tallbarr ligger ni på denna strand och känner att detta.. Det är verkligen livet.

Faciliteter: parkering, toalett, dusch, kiosk, badvakt, hyra av solstol+parasoll, busshållplats (buss 353 från Alcudia).
Närmaste golfbana:Alcanada golf

Sa Nau

13 km från Portocolom ligger denna lilla pärla, Sa Nau. Havet har under år flera arbetat sig genom lager av kalksten och format en 350m lång, S-formad havsvik som slutar i en vit, finkorning sandstrand omgiven av vita, rödaktiga och ockrafärgade klippor, kantade av buskar och tallträd.

Hit är superenkelt att ta sig med bil, det är bara att följa skyltarna. Gratis parkering finns ungefär 500m från stranden (finns även bevakad betalparkering), och en stentrappa leder ner från vägen till den mjuka sanden.

Här finns också en Xiringuito, en kiosk/bar som serverar dryck och mat, och även står för uthyrning av parasoll. Parasollen gör att man inte riktigt vet var man är – Mallorca eller Honolulú?

Det enda negativa som finns att säga om denna strand är att alla älskar den.

Faciliteter: parkering, toalett, dusch, kiosk, restaurang, badvakt, hyra av solstol+parasoll, massage.
Närmaste golfbana: Vall d'or golf

Ses Covetes

Kristallklart vatten som skvalpar in över vita sanddynor som kantas av tallskog.. Det är svårt att inte bli poetisk efter att ha spenderat en magisk dag på denna strand.

Denna lugna strand ligger mellan sa Ràpita och es Trenc, och är tack vare en svag upphöjning naturligt uppdelad i två zoner; en med den fantastisk mjuka, vita sanden och den andra lite mer steniga, pittoreska stranden som passar bra för de som endast vill njuta av varandras sällskap.

Hit kommer man enkelt med bil, eller buss (515 från Campos eller 530 från Colònia de Sant Jordi).

Vid stranden ligger en liten hawii-inspirerad bar som bjuder på cocktails och även på live-musik när solen börjar gå ner.

Faciliteter: parkering, toalett, bar/restaurang, hyra av solstol+parasoll.


Närmaste golfbana: Golf Son Antem west

Är du sugen på att spela golf och semestra på Mallorca? Kika på våra Golfpaket, skapa ditt egna flexibla golfpaket eller kontaka vår trevliga kundservice för att boka den golfsemester som passar just dig.

Spela golf, njut av Mallorca!

Tillbaka till posts