Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Lantlig idyll på nordösta Mallorca

14/08/2014

Lantlig idyll på nordösta Mallorca

Mallorcas kultur

Då vårt medvetande gällande ekologiska varor och vikten av att stödja lokal ekonomi växer allt mer, har en ny typ utav turism vuxit fram de senaste året. Konceptet att åka utomlands på semester, och spendera denna på en lantgård (sk agriturismgård), är något som tilltalar allt fler. Och varför inte?

Föreställ dig att du blickar ut över det mallorkinska landskapet. Du ser olivlundar, klungor av mandelträd, en och annan knotig ek, gamla små stenhus som envist håller sig upprätta trots att de är flera hundra år gamla.. Med solen värmande i ryggen inser du hur tyst det är. Inget sus från bilar, inget sorl från hundratals människor.. Bara enstaka vindpustar som får trädkronorna att röra motvilligt på sig, och det avlägsna pinglandet från betande får och getter.

Agriturismgårdar är en nytt sätt att bo under semester, och något som stadigt ökar i popularitet. En agriturismo är en lantgård med sin egen produktion av olika ekologiska varor (olivolja, grönsaker, kött etc), som även erbjuder boende. En vistelse på en agriturismgård är att verkligen ta en paus ifrån alla måsten, och bara tillåta sig själv att njuta av nuet. Och njuta av sin tid på Mallorca är alltid väldigt, väldigt lätt, särskilt i kombination med golf.

Capdepera är ett lugnt, fridfullt område på Mallorcas östkust som är känt för sina vackra utsikter, sitt lantbruk och sin kustlinje som bjuder på många vackra stränder och små vikar. I detta område finns tre olika agriturismgårdar vi rekommenderar, för er som är nyfikna på att veta lite mer.

Närmaste golfbanor:


Predi Son Jaumell

Predi Son Jaumell var tidigare en herrgård, och består av gamla honungsfärgade stenhus inbäddade i en fridfull dal, 5 minuter från den lilla staden Capdepera. Personalen på hotellet är trevliga och otroligt serviceinriktade, och gör allt för att man ska känna sig välkommen.Restaurangen är en klass för sig, och sköts av stjärnkocken Andreu Genestra, den första mallorkinen att få en Michelin-stjärna.

Frukosten är härlig, med närproducerade produkter som färsk frukt och nypressad juice, olika sylter och marmelader, hemmagjorda ostar och traditionell mallorkinsk yoghurt och nybakat, fluffigt bröd. Det verkar på kökspersonalen som om de aldrig i sina liv har yttrat frasen "det finns inte på menyn", så saknar man något på frukostbordet så är det bara att fråga.

Lunchen är avslappnad, enkel och god, gjord på fantastiska färska råvaror. Allt eftersom olika grönsaker skördas justeras menyn utefter vad som hämtats i trädgårdarna.

Middagen är en helt annan femma en lunchen. Rätterna som serveras har sina rötter stadigt planterade i traditionellt mallorkinsk kök, med en uppiggande modern tvist. Lägger man till den fantastiska kunskapen som maîtren sitter på så blir kombinationen av mat och vin något helt utöver det vanliga.Son Jaumells honungsfärgade stenbyggnader har invändigt förvandlats till moderna, rustika suiter med stora badrum och allmänt gott om utrymme. Från de mjuka och generösa solsängarna har man en härlig utsikt över den lilla staden Capdepera medans man mumsar på rostade mandlar och njuter av sin eftermiddag i det mjuka soljuset.

Paket för långhelg på Predi Son Jaumell
Cases de Son Barbassa

I naturparken Llevant, som är känt för sitt försvarstorn från 1500-talet, ligger också agriturismgården Cases de Son Barbassa. Med bara några kilometer från den medeltida stadskärnan i staden Capdepera, sin närhet till stränderna Cala Mesquida och Cala Agulla och 5 minuter från turistcentrum Cala Ratjada har Son Barbassa ett perfekt läge.

Frukost och middag serveras utomhus på terrassen, bland vilda rosor och lavendeldoft och inne i restaurangen. Här njuter man av medelhavsmat gjord på färska och naturliga produkter. Cases de Son Barabassa producerar det mesta själva, och om man vill ha med sig något genuint av Mallorca hem så rekommenderas man starkt att köpa med sig Son Barbassas egna olivolja. Alla oliver skördas för hand, och när oliverna kallpressats och oljan färdigställts så har den en intensiv arom av oliver, söt med en svag pepprig efterton med aromer av mandel och gröna örter.

Agriturismen har tolv rum, alla inredda i en enkel, avslappnad lantstil med moderna inslag. Rummen är stora och bekväma, alla med sin egna personlighet. Gårdens gamla torn och det gamla köket har blivit omgjorda och renoverade, och är nu istället mysiga skrymslen med pösiga soffor som inbjuder till att sitta ned och läsa och koppla av.

Paket för veckovistelse på Cases de Son Barbassa


Ses Cases de Fetget

Detta är en traditionell bondgård som ligger på en stor lantegendom vid sidan av havet. Ses Cases de Fetget är den ultimata platsen att upptäcka Mallorca och se en annan sida av det vackra mallorkinska landskapet. Detta mallorkinska 1700-talshus ligger mellan Son Servera och Arta, på en sträcka av mark som är omgiven av berg och mandelodlingar. Gårdens byggnader harrestaurerats, med största respekt för sina ursprungliga egenskaper och personlighet. Detta är verkligen en idealisk plats för ett oförglömlig möte med naturen. Inbäddat i Llevant naturpark pryder träd, buskar och blommo ett utrymme som präglas av lugn och ro.

Ytterligare en viktig anledning att besöka Ses Cases de Fetget är dess restaurang, med uppdaterad meny som ändå har sina rötter i traditionella medelhavsrätter med naturliga och färska råvaror med element av överraskning och originalitet. Detta kompleteras med en utmärkt service och ett fantastiskt urval av viner. En av hemligheterna bakom den härliga maten är gårdens ekologiska köksträdgård där de odlar sina grönsaker.

Rummen är välplanerade, och vackert restaurerade. Det märks att de tagit sig tid, och verkligen kämpat för att behålla de vackra detaljer som ger gården sin speciella charm. Enhetligheten mellan golven, väggarna och de vackra takbjälkarna gör att rummen känns otroligt harmoniska och fridfulla, vilket gör det enkelt att slappna av. Poolen har en fantastisk utsikt, och är väldigt uppfriskande efter en runda med golf på någon av golfbanorna i närheten.

Paket för veckovistelse på Ses Cases de FetgetSugen på att prova att på att bo på en agriturismgård? Kika på några av våra färdiga alternativ genom att klicka här. Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!


Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts