Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Golf Son Vida och Esporles

26/09/2014

Golf Son Vida och Esporles

Golfbanor

I utkanten av Palma, i det exklusiva området Son Vida och mellan två lyxhotell varav det ena är klassiskt och det andra modernt, ligger öns äldsta golfbana. 1990 och 1994 var den värd för European Tour Open de Baleares där vinnarna var Severiano Ballesteros och Barry Lane. 2001 renoverades den för att bli en större utmaning åt den moderna spelaren. Upplägget av banan är klassiskt, där de första hålen är smala och omgivna av tät vegetation och den andra delen är mer avslappnad och har mindre vegetation. Det är en bana som passar alla spelare oavsett nivå.


La Granja de Esporles
Om du är en av dom som trodde att det var omöjligt att resa tillbaka i tiden: det är dags att tänka om! Om ni är ute efter något intressant att hitta på efter att ni spelat golf så är La Granja de Esporles helt rätt för er. Extra bra är det om ni finner historia intressesant, eller om ni är några av de många som förälskat sig i serien Downtown Abbey. La Granja de Esporles är nämligen Mallorcas version av just detta (mer eller mindre).I närheten av den lilla byn Esporles (som i sig är värd ett besök med sina många små caféer och butiker) ligger La Granja de Esporles, ett kloster under 1200-talet och 200 år framåt, som sedan dess ägts av olika nobla familjer. Nu är det gamla klostret en typ utav levande muséum, där de anställda klär sig ”tidsenligt”, och där man kan uppleva hur Mallorca var förr i tiden. Runt om i klostergården finns utställningar, de allra flesta med föremål från 1700 och 1800-tal. På gården tillverkas bland annat vin och marmelad på traditionellt vis, men även också mycket annat typiskt mallorkinskt som fikonbröd (görs med mandel och anis), sobrasada och buñelos (små, runda friterade degbollar täckta av socker). Och det bästa av allt? Provsmakningen!De olika utställningarna berättar och visar om olika bitar av det mallorkinska lantlivet, och de olika utmaningar som bönder ställdes inför förr i tiden. Här finns även lite läskigare saker, som en tortyrkammare (!) och en fängelsehåla, men även fantastiska trägårdar, gröna picknickområden samt en traditionell och aktiv bondgård. Mellan februari till Oktober så har de även en dressyruppvisning till häst varje Onsdag och Fredag mellan 15:00-16:25 som verkligen är värd att se. Förutom hästuppvisning varje Onsdag och fredag så kommer konsthantverkare klädda i tidstypsika kläder, och visar hur man gjorde för att förr i tiden tillverka ost, hur man spann garn, och hur man skar halm etc. Detta sker mellan 15:00-18:00, och är väldigt intressant att titta på.Efter all denna spänning så kan det vara skönt att varva ner genom att strosa runt i den tjusigt anlagda trädgården, och njuta av naturen. Har man med sig picknick så är trädgårdarna ett fantastiskt ställe att slå sig ner i, och mumsa på nybakt bröd, lagom lagrad getost, solmogna tomater och olivolja. Njut av fågelkvitter och pinglandet från fårens bjällror.

Intäkter från inträdet går till att bevara den vackra prästgården, så att man även i framtiden kan komma hit och verkligen uppleva en bit historia. Inträde ligger strax under 15 € per person (och då är provsmakning inkluderat!). Vill ni veta mer om La Granja så kan ni kika på deras hemsida.Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!


Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts