Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Golf Son Termens och Sierra de Tramuntana

11/09/2014

Golf Son Termens och Sierra de Tramuntana

Golfbanor


Golf Son Termens


Enbart 10 minuter från Palma ligger Golf Son Termens i en vacker dalgång vid foten av bergskedjan Tramuntana. Det är en mycket speciell bana där många av hålen verkar inbäddade i bergskedjan. Den är känd för sin underbara utsikt över bergen, Palma och havet. Under banans gång är de fantastiska greenerna, stora backarna (vi rekommenderar buggy) och inte att förglömma de vilda och ofarliga getterna som går fritt, det som etsar sig fast i minnet.


Efter att ha spelat här en dag så rekommenderar vi att man tar chansen, och upptäcker vad bergskedjan Sierra de Tramuntana har att erbjuda. Det finns otroligt mycket att se i detta området, och vi kommer att tipsa om två klassker i detta inlägg, och i senare inlägg återkomma och tipsa om mer.


Valldemossa


Valldemossa är en mindre by som ligger inbäddad i bergskedjan Sierra de Tramuntana. Byn är mest känd för att den kände kompositören Frédéric Chopin bodde i byns kloster vintern år 1838 tillsammans med författarinnan George Sand. Är man väldigt nyfiken på detta så kan man läsa allt om det i boken Sand skrev; En Vinter På Mallorca.


Då Chopin bidragit till att byn blivit ett besöksmål för många turister så har byn upprättat en staty efter honom. Det sägs att det ger tur att röra vid statyn, och extra mycket tur om man nyper den kände kompositören i näsan. Det är därför näsan avsevärt mer polerad än resten av statyn.


Åker man till Valldemossa så ska man absolut avsätta tid för att flanera runt på de trånga gator där lokalborna bor. De små, krokiga gatorna är fulla av krukväxter, blommor och små träd, och varje dörröppning man går förbi skulle kunna bli ett eget litet vykort. Klosterträdgården är också värd ett besök, och erbjuder utrymme för lugn, ro och eftertanke.
Deià


Deià är en liten by, som ligger vid foten av Mallorcas näst högsta berg, Puig de Teix. Byn beskrivs ofta som konstnärlig och eccentrisk, och de allra flesta som bor här håller på ett eller annat sätt på med konst. Det märks tydligt när man strosar runt på gatorna. Det sägs också att här är väldigt kändistätt, så är man intresserad av sådant så gäller det att spetsa öronen och putsa glasögonen.


Turistbussar har förbud att parkera, och här är svårt att få byggtillstånd. Detta har bidragit till att Deià har fått behålla sin charm, och vi hoppas att det även i framtiden får fortsätta så.


Från byns centrum går en slingrande väg längs med honungsfärgade hus, som leder till byns lilla kyrka, Sant Joan Baptista. Från kyrkan har man en fantastisk vacker utsikt över terassodlingarna och det blå havet.


Hamnen, som man finner efter en tur genom apelsin- och citronodlingar, är liten och pittoresk. Här kan man bada, och även passa på att äta någon på den lilla restaurangen, och njuta av den härliga utsikten.


Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca!

Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!


Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts