Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Golf Maioris och kusten

18/07/2014

Golf Maioris och kusten

Golfbanor

Golf Maioris ligger öster om Palma, ungefär 1,5 km inåt landet. Detta gör banan populär under sommarmånaderna, då det ofta blåser en svalkande havsbris under de varma dagarna, men även under vintern med sina låga nederbördsnivåer. Golfområdet är väldigt stort, totalt 63 hektar, och ute på sin golfrunda går man förbi höga tallar och något som lokalt kallas ”garrigue”, vilket enkelt förklarat är mindre buskar och gräs (med andra ord; håll koll på var bollen landar om det skulle blåsa till). Banan är lång, och efter en runda här känner man oftast att det skulle sitta riktigt bra med en svalkande pilsner, eller varför inte en svalkande simtur? Det är trots allt inte alls långt till havet!

För att läsa mer om golfbanan, ta en titt på vår detaljerade informationsida ,eller titta på videon om Golf Maioris.


Mhares Sea Club

Är ni sugna på lyxig relax till en underbar utsikt efter er golfrunda? Vill ni slappa på solstolar, lyssna på avslappnande musik samtidigt som ni smuttar på något uppfriskande? Sola och bada, men inte behöva oroa er för att släpa med halva strandens sand in på hotellrummet? Då är Mhares Sea Club rätt val för er!

Denna exklusiva chill-out club ligger väldigt nära Golf Maioris, så ni kommer inte att behöva köra långt.

Att hitta hit är relativt enkelt. Från golfbanan så svänger ni höger ut på den stora vägen. Efter 300-400 m så ser ni på vänster sida en rondelliknande avfart som ni svänger in på. Ni är då på Avenida Ocells, och denna gata följer ni tills den slutar i ett T. Ni kommer att köra förbi ett gäng med nybyggda radhus som alla ser exakt likadana ut. När ni når slutet av gatan så svänger ni höger, och sedan första vänster ner på Carrer Oronella, som ni helt enkelt följer tills ni ser Mhares Sea Club (omöjligt att missa).

På Mhares har man möjlighet att välja flera olika typer av paket, allt från Standard (solstol, handduk, dryck och meny för 36€ pp) till det lyx-paket som går under namnet Balinesisk Solsäng (två handdukar, två drinkar, två frukttallrikar och meny för 110€ för 2 pers). Det är prisvärda paket, då menyn som ingår är en 3-rätters lunch/middag som man åtnjuter i skuggan under de vita parasollen med utsikt över det turkosa havet och Palmas bukt. Här finns allt man behöver för att njuta av en lat och framför allt lyxig eftermiddag (tex massage), och det rekommenderas starkt att man stannar tills solen går ner, då detta är ett av de bästa platserna att njuta av solnedgången på. Detta är ett riktigt populärt ställe, och här finns många som återvänder år efter år för att njuta av lugnet och utsikten.

Vill man vara ute i god tid så kan man beställa sin solsäng på internet redan innan man anländer. För att reservera, klicka här , eller kontakta oss så hjälper vi dig gärna!
Illots de Can Climent

Om man är ute efter en lite mer naturnära upplevelse så ligger Mhares Sea Club ligger just vid den kuststräcka som kallas Illots de Can Climent, mest känd för sitt stenbrott där man bröt de stenar som användes för att bygga Palmas fantastiska katedral, La Seu. Längs med kusten kan man bada i det gamla stenbrottet, och det är en häftig känsla att simma förbi, och kliva på perfekta kvadrater, som står i stark kontrast till det omgivande, något vilda mallorquinska landskapet. Vattnet längs med kusten här är kristallklart och passar sig utmärkt för snorkling, om man är intresserad av detta. Viktigt att komma ihåg är att ta med sig ordentligt med vatten.Att hitta hit är otroligt enkelt. Det är bara att följa instruktionerna för att ta sig till Mhares Sea Club, och köra lite längre på vägen och parkera bilen på den dammiga, vita grusvägen man hamnar på. Följ denna grusvägen i en 15-20 minuter tills ni börjar se att stenformationerna ser väldigt stela och fyrkantiga ut. Något som rekommenderas att man tar med sig är badskor, eller flipflops som ni inte är rädda om, då stenarna på vissa ställen inte är jättesköna att gå på barfota.

Cala Pi

Om man inte har något emot att köra längs med Mallorcas fantastiska kust, njuta av fantastiska utsikter för att sedan komma fram till en alldeles fantastisk sandstrand.. Då är Cala Pi rätt för er. Mjuk, vit sand, som letar sig in från det glittrande turkosa havet, in mellan dramatiska bergsväggar, över 30 m höga.. Det här är en av de vackraste stränderna på ön. Man hälsas välkommen av ett häftigt vakttorn från 1500-talet som användes för att försvara Cala Pi från pirater och annat. Namnet cala Pi kommer från tallträden (Pinos) som omger stranden.

Att hitta hit från Maioris är busenkelt. När ni kör ut från golfklubben och kommer fram till den större vägen (PMV-6014) ska ni köra söderut, eller åt vänster. Dock tillåts inte vänstersvängar här, så kör höger, och använd den rondell-liknande avfarten som kommer på er vänstra sida efter ca 400m, och vänd där. Följ sedan PMV-6014 i ungefär en halvtimme (13km), tills ni kommer fram till en rondell. Ta första avfarten och fortsätt längs med den vägen i ca 4 km. När ni är inne i ”centrum” eller bland bebyggelse, så fortsätt bara neråt mot havet, så hittar ni rätt. När ni ser parkeringen och vakttornet så vet ni att ni hittat rätt!

Om du efter detta inlägget är sugen på att komma hit till Mallorca och njuta av golf, sol och bad så kan du börja planera genom att kika på våra golfpaket. Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket, helt efter dina egna önskemål. Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!

Tillbaka till posts