Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Fem framtida favoritställen i Palma

25/07/2014

Fem framtida favoritställen i Palma

Mallorcas vin och mat

Palma är en fantastisk stad när det gäller restauranger och barer av alla de slag, med en spännande kombination av både traditionellt spanskt och internationellt kök. Vare sig du väljer några snabba tapas eller en helaftonsmiddag kan du räkna med att bli serverad en minnesvärd måltid, gjord med utgångspunkt från råvaror av högsta kvalitet som har förädlats varsamt och kärleksfullt.

Men - eftersom Palma är en så stor destination, med flera miljoner besökare per år, finns det även en del rena turistfällor man kan hamna i om man har otur. Har följer fem tips på några av våra favoritställen i Palma. Alla är inte restauranger, men de är spännande, orginella och något för er som vill prova något nytt... där du garanterat slipper slaskig, överkokt spaghetti och högljudda och högröda nordbor.
Quina Creu

Vare sig ni är ute efter en riktigt god kopp starkt kaffe, ett fylligt glas med vin, en lätt tapas-lunch eller en god middag så är Quina Creu ett bra val. Lite trixigt att hitta till, därav avsaknaden av argt rödfärgade nordeuropéer. En café/bar/restaurang med retro inredning som spelar jazz och bossa nova. Efter en shoppingrunda, eller en lång dag på golfbanan, är det skönt att sjunka ner i någon av lädersofforna och beställa in ett glas med rödvin.

Här kan man sitta och prata i timmar, och när man börjar bli lite hungrig så kan man antingen bli kvar och be om att få se menyn, eller fortsätta att strosa runt i Palmas äldre kvarter, på spaning efter andra restauranger. Är man ett stort sällskap, eller ska ut och äta middag under en helg så rekommenderas det att man bokar bord. Detta kan göras på 971 711 772, eller så kan

Detta kan göras på 971 711 772,eller så kan vi hjälpa till.

Calle Cordera 24

Ingången på denna gata ligger mellan en tatueringsstudio och en klockaffär.

Quina creu webbsida

Låt er inte skrämmas av hemsidan, ett av deras små motton är ”en restaurang med många personligheter för att fresta ditt alter ego”. Att klä sig som en flapper eller cowboy är inte ett krav för att få äta här.


Bar Café Coto

Första intrycket av Bar Café Coto är som vitaminkick, eller som den där första tuggan choklad när du är riktigt gottesugen – man blir glad! Med sin knallrosa exterior och färgglada parasoll står Coto verkligen ut bland de andra barerna på Plaza La Drassana. Men det är inte bara utsidan som gör denna restaurang speciell.

Menyn har tydliga asiatiska influenser, och de har även många vegetariska alternativ, samt en supergod tapasbricka som kommer i small, medium eller large, beroende på hur tapas-sugen man är. Detta är en så otroligt mysig restaurang. Servitörerna är jätte-trevliga! Kommer man och restaurangen är full, erbjuder de en att vänta, och så de på ett glas med cava medans man strosar runt på torget eller slår sig ner vid bardisken. Servicen är fantastisk, och sangrian gjord med cava, istället för rödvin, är farligt god.

Detta är inte en restaurang som är svår att hitta till, och hit kommer en del turister MEN (som Tony Irving skulle säga) maten är så god och stämningen så härlig att det inte spelar någon roll.

Plaça de la Drassana 12

Du ser väldigt tydligt när du är framme.

Bar Coto webbsida


La Sifoneria

Namnet på denna bar (?) kommer från ”Sifoner” vilket är en påfyllningsbar flaska man fyller man vin, bubbelvatten eller annat. Detta är en liten lokal, väldigt populär bland lokalborna. Här kan man fylla på vinflaskor för en billig peng, ta hem dom, dricka i godan ro, och sedan komma tillbaka och fylla på flaskan. Det är ett otroligt ”grönt” sätt att dricka vin, då man tappar upp vinet i en återvunnen glasflaska direkt från vinfaten som står uppradade. Har man inte lust med en hel flaska så är det bara att be ägaren om ett glas från det vinfat som ni önskar. Vinet här är gott med många lokalt producerade alternativ.

Inredningen är mycket originell, och mycket överlag. Skulle man få slut på samtalsämnen så kan man sitta och titta runtomkring sig, och ändå inte få tråkigt. Vinet är gott, och ägaren brukar oftast bjuda på quelys, en typ av mallorquinska kex. Kom in, köp ett glas vin från tunnan du pekar på, och slå dig ner på någon av plastbackarna som står uppradade längs med väggarna, eller fortsätt längre in och kika på något utav de konstverk som ställs ut i den bakre delen av lokalen. Här finns alltid något att kika på, och alla verk är av lokala konstnärer. Finns även lokalt producerad läsk och bubbelvatten.

Här finns ingen kortmaskin, så kontanter är vad som gäller när man känner att det är dags att resa sig från sin plastback, borsta av sig quelys-smulorna och fortsätta vidare i den ljumma natten.

Calle Santa Clara 4

Ett roligt och annorlunda ställe att njuta av, och uppleva ett glas vin.!!

La sifoneria webbsida


Teatre Sans

Brakande klackstampande, smattrande händer, höga rop, trummande gitarrer.. Ojojoj, eldig flamenco! Ett lokalt teatersällskap i gamla stan erbjuder er att komma och uppleva flamenco och smakprov av gott vin, och andra lokala specialiteter. Detta sker varje onsdag, till slutet av September, på Teatre Sans. Showen börjar 21:oo, och måste bokas i förväg. Detta görs enklast genom att ringa + 34 971 727 166 eller så kan vi hjälpa till. Inträde kostar 20€, men då är som sagt vinprovning, och annat gott inkluderat.

Calle Ca'n Sans 5

Teatre Sans Webbsida


BLD

Denna restaurang ligger ovanpå stadens gamla stadsmurar som användes för försvar mot pirater och annat förr i tiden. För att komma in i restaurangen så måste man först gå in i det moderna konstmuséet Es Baluard, och sedan ta sig in i restaurangen. Detta gör att många ofta ser restaurangen under en promenad på Paseo Maritimo och tänker ”åh, så härligt det ser ut, den restaurangen vill vi pröva” för att sedan leta sig tokiga efter ingången, som är undangömd inne i muséet.

De serverar lyxiga versioner av vanliga snacks, och menyn är komponerad av medelhavsmat med asiatiska influenser. Maten är god, drinkarna är kalla och uppfriskande, men den största anledningen till att folk hittar hit är utsikten. Om ni är ute efter en god middag till fantastik utsikt över solnedgången så är detta rätt ställe.

Plaça Porta de Santa Catalina 10

Om du efter detta inlägget är sugen på att komma hit till Mallorca och njuta av golf, god mat, sol och bad så kan du börja planera genom att kika på våra golfpaket.

Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket, helt efter dina egna önskemål.

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.com så hjälper vi dig gärna!
Spela golf, njut av Mallorca!

Tillbaka till posts