Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Es Trenc

10/10/2014

Es Trenc

Mallorcas Stränder

Oavsett om du kommer för att spela golf och njuta av Mallorca under sommar eller vinter (och allt därimellan) så är området runt Es Trenc verkligen värt ett besök.

Under de långa, varma sommarmånaderna på Mallorca är stranden Es Trenc ett välbesökt område. Detta är lätt att förstå, då kombinationen av det turkosa vattnet och den vita stranden gör att man kommer att tänka på karibiska stränder. Under högsäsongen så är stranden väldigt välbesökt och man får leta efter att hitta en plätt att sticka ner sitt parasoll i. Under våren och hösten är här inte riktigt lika fullt, och de som hittar hit är ofta åretruntboende på ön, som njuter av den 2 km långa sandstranden och sin lediga tid.

Es Trenc ligger i ett naturskyddsområde, där man numera omöjligt kan få byggtillstånd. Detta gör att parkeringar inte är det lättaste att hitta i anknytning till stranden. Det finns parkeringar som ”tillhör” stranden, och dessa får man betala en vacker peng för. Men det kan det vara värt för en dag på denna strand! Picknick är att rekommendera att man tar med sig, för de restauranger/”beachbarer” som finns ligger oftast jättelångt ifrån sitt parasoll, och tar ofta saftiga priser för inte riktigt lika saftiga matbitar. Att istället ta med sig ett nybakat bröd, lite olivolja, tomater, ost och skinka samt ordentligt med vatten, och kanske någon chipspåse och lite frukt är ett mycket bättre alternativ.

Så sommaren på Es Trenc är given, men vad kan man göra på vintern? Området runt Es Trenc är ett paradis för ornitologer. Stranden i sig blir något vildare under vintern, då tången blåser in över stranden och lägger sig som ett värmande täcke till det blir sommar igen. Det är vackert, men på ett lite mer sobert sätt än under den glada sommaren. En picknick och en promenad längs med stranden, eller i naturområdet är ett utmärkt sätt att utnyttja en ledig eftermiddag.

På vägen till Es Trenc så reser sig snövita berg plötsligt vid sidan av vägen. Har det snöat, eller har du blivit tokig? Ingetdera! Nära den berömda stranden ligger nämligen en saltodling, Es Flor de Sal d’Es Trenc, där man tar tillvara på det salta medelhavsvattnet på gammaldags vis. Väderförhållandena vid Es Trenc är perfekta för saltodling; massor av sol, en lätt bris och låg luftfuktighet. När ytvattnet i saltdammarna kristalliseras så tar kristallerna en blom-liknande form, därav namnet Flor de Sal = saltblomma. Saltet samlas in med en speciell typ utav kratta i enlighet med den gamla hantverkstraditionen. Saltodlingen är väl värt ett besök, och är man lite sugen så kan man passa på att beställa något litet att äta.

Salterna här är jätteintressanta och finns i regnbågens alla färger (och smaker!). Allt från rödvins-salt (frågan är hur effektivt det är om man spiller rödvin, och behöver strö salt på fläcken), medelhavs-salt (med kryddor som rosmarin, kyndel, mejram, timjan och oregano), hibiskus-salt (salt med exotisk doft och färg från den djupa röda violetta hibiskusblomman), Sri Lanka-salt (knallgult med en blandning av korianderfrön, gurkmeja, bockhornsklöver, kardemumma, chili, svartpeppar, cayenne, kanel och kryddnejlika).. Ja, en hel massa olika, spännande salter.. Vår personliga favorit är det blekrosa, gnistrande rosen-saltet, där saltkristallerna smaksatts med kronbladen på Rosa Galicia (galisisk ros) samt szechuan- och svartpeppar. Spännande att äta till fisk!

Salterna är också 100 % naturliga, och innehåller inga färgämnen eller kemikalier.

Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!


Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts