Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

Capdepera Golf och Artá

24/10/2014

Capdepera Golf och Artá

Golfbanor

Capdepera Golf ligger i en av de mest avkopplande miljöerna på ön nära Artá. Banan är intressant både för de som är mer erfarna och de som är nybörjare. Den har fairways med svaga sluttningar med vattenhinder och andra som är brantare där utsikten är fantastisk.

Det är välbalanserad bana som kombinerar breda och smala fairways. Flera av hålen kräver att slaget från tee klarar sig hela vägen över en av de sju sjöar som ligger strategiskt utplacerade längs banan. De första 12 hålen är relativt plana och varierar i längd, medan de sista 6 hålen är smalare och klättrar upp mot bergen i Artá. Från de sista hålen kan man njuta av den fantastiska utsikten mot bergsdalen i Canyamel, med byn Capdepera och havet som bakgrund. Och för att göra golfdagen komplett, rekommenderar vi att avsluta dagen på klubbhusets fina terrass med en god måltid.




Artá

I närheten av Golf Capdepera ligger en liten, mysig by vid namn Artá. Artá ligger i en dal där det odlas mycket mandel och oliver. Artá är en mycket gammal liten by, såpass gammal att man inte är säker på när de första människorna slog sig ned här. Staden bjuder på en stor variation av att antal historiska monument som representerar olika perioder i Balearernas förhistoria, bland annat dösar, ”navetas” (en typ av grav, byggd för att efterlikna en båt med kölen upp), Talaiotiska monument (Talaiot, även stavat Talayot, var en förhistorisk kultur mellan 1200-200talet f.Kr på de baleriska öarna), begravningsgrottor och mycket mer. Många av dessa utgör landmärken på ön, då de är av stor betydelse rent historiemässigt samt väldigt unika. Den romerska dominansen har utan tvekan även den lämnar spår, och själva namnet fick byn under den muslimska eran. Mallorca delades in i 13 distrikt, varav Artá och dess halvö blev kallas för ”Yartân” vilket har lett till det nuvarande namnet. När Katalonien erövrade Mallorca så började folk samlas vid foten av det lilla berg som Artá är byggt vid. Folket förflyttade sig från kustlinjen in mot landet, då faran för algeriska pirater var stor. Byn Artá kombinerar traditionell och historisk arkitektur med modernitet, men har ändå undgått det mesta av massturismen. Är ni sugna på att se det riktiga Mallorca med djupt rotad traditionell kultur, så är Artá rätt ställe att besöka. Tänk bara på att inte komma direkt under siestan.




Sant Salvador

Den mest emblematiska byggnaden i Artá är utan tvekan helgedomen Sant Salvador. Sant Salvador tronar högst upp på en kulle med samma namn, med fantastisk utsikt över omgivningarna. Läget är väldigt strategiskt, och har kommit till nytta under många olika historiska perioder. Under den muslimska perioden låg här en befästning kallas Almudaina i vilken det låg en moské. När Katalonien erövrade Mallorca så togs befästningen över, och moskén gjordes om till ett kristet tempel. Under 1300-talet så användes templet som ett sjukhus under pestens tid, men brändes ner efter detta, gissningsvis för att förhindra ytterligare utbrott av sjukdomen. På 1600-talet användes Sant Salvador som en tillflyktsort för befolkningen när Mallorca plågades av piratattacker, och förstärktes då. Under århundradena har olika saker lagts till (som de två tornen), men formellt sätt så är den byggd i renässans-stil, och blivit försiktigt restaurerad genom åren. Är man i Artá så borde man absolut ta sig hitupp, om inte annat så bara för att njuta av utsikten.




La Iglesia Parroquial de la Transfiguración del Señor

Nedanför Sant Salvador ligger La iglesia parroquial de la Transfiguración del Señor (försök att säga det tre gånger snabbt!), vilket enkelt översatt betyder Församlingskyrkan för Herrens Transfiguration, med en trevlig utsikt över byn. Kyrkan började byggas i nygotisk stil år 1573, för att ersätta den primitivare kyrkan från 1300-talet, som blivit för liten. Byggandet fortsatte ända till 1816, då klocktornet färdigställdes. Kyrkan har två ingångar. Huvudingången ritades av arkitekten Bartomeu Ferrà under 1800-talet, och i denna kan man känna igen influenser från modernismen som den ogivala formen på porten och de vackra rosettfönstren. Den andra ingången är från 1700-talet, känd som ”Dels Homes” vilket betyder Män på katalanska, är oavslutad. Här finns många skämt om spanska mäns ”mañana-mañana”-mentalitet (eftersom ingången fortfarande inte är färdig). Kyrkan har fått sitt namn efter altartavlan, som representerar olika delar ur Herrens Transfiguration. Inne i kyrkan finns inte minde än 14 olika helgonaltare, samt fantastiska fönster, gjorda av färgat glas, som verkligen kommer till liv när solen skiner, vilket är ungefär 300 dagar om året här på Mallorca.





Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca! Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.comså hjälper vi dig gärna!


Spela golf, njut av Mallorca!


Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts