Boka din Green Fee + Hotell

Blogg Mallorca Golf Tours

3 favoriter-Öster om Palma

21/12/2015

3 favoriter-Öster om Palma

Mallorcas vin och mat

Det finns oändligt många bra restauranger på Mallorca, men tyvärr verkar man bara höra om de som ligger inne i centrala Palma. Vi vet att många av våra golfande gäster bor strax utanför Palma, på exempelvis härliga Hotell UR Portofino eller Hotell MAC Garonda, och därför rekommenderar vi gärna några restauranger som ligger nära till för er.


Piadina e Vino

Piadina e Vino är en trevlig liten italiensk restaurang som ligger längs med den trevliga strandpromenaden som sträcker sig från S’Arenal in till Palmas centrum. Personalen är fantastisk, och kan sin meny och sina viner utan och innan. Vill man äta riktigt gott här så är det bara att fråga vad servitören rekommenderar.

Namnet på restaurangen kommer från en lätt specialitet som restaurangen serverar, piadina. Piadina är ett slags italienskt tunnbröd från Romagna-regionen, och serveras med olika typer av ostar, pålägg och grönsaker, men även med sötare fyllningar som nutella eller sylter. Perfekt för en lättare lunch!

Äter man här till middagen rekommenderas pastan starkt, som de tillverkar själva. Otroligt mumsigt, särskilt om det paras ihop med en härlig flaska med vin. Om ni vill reservera ett bord så kan detta göras på 971 274 941, eller så kan vi hjälpa till.
Restaurante Casa Fernando

Är ni på jakt efter en riktigt bra fiskrestaurang, med avslappnad atmosfär där man känner sig välkommen? Casa Fernando är en riktig pärla, som varit igång sedan 1980.

Det mest speciella med restaurangen är att här inte finns någon egentlig meny. När man kommer in i restaurangen så finns här ett 4 meter långt glaskylskåp, där man ser vilka fiskar och skaldjur det finns att välja mellan, vilka grönsaker etc.. Och man pekar helt enkelt på det man vill ha! När man valt sin fisk och sina tillbehör så vägs det hela, och man debiteras enligt kilopriset på fiskmarknaden. Bakom det stora glasskåpet står kocken och förbereder maträtterna.

En annorlunda och välsmakande upplevelse. Även här är personalen duktig på vin, så fråga gärna vad de rekommenderar till just er fisk.

Om ni vill reservera ett bord så kan detta göras på 971 274 941, eller så kan vi hjälpa till. Ni kan även gå in på Casa Fernandos hemsida för att kika närmare på restaurangen.
Sa Farinera

Sa Farinera är en riktig pärla för de utav er som uppskattar fantastiskt kött och en härlig atmosfär.

Restaurangen ligger nära flygplatsen och motorvägen och är väldigt enkel att hitta till. Väl här så kommer ni att imponeras av den otroliga mysiga innegården, och överaskas något av de tama påfåglarna som även finns här. Sa Farinera var tidigare en väderkvarn, som gjorts om till en utav Mallorcas bästa restauranger.

Det är en otroligt populär restaurang, så att ringa och boka bord är rekommenderat. Skulle ni spontant vilja komma hit, så gör ett försök! Personalen är otroligt hjälpsam, och lyckas nästan alltid trolla fram något extra bord.

För de utav er som verkligen uppskattar gott kött så har ni kommit till rena rama paradiset. Menyn är välplanerad, och köttet är fantastiskt. Efter att man beställt av servitören så kommer densamme ut med köttbitarna han valt så att man godkänner dom innan de slängs på grillen, där det lagas till saftig perfektion. Till köttet beställer man en sidorätt, som potatis eller grillade grönsaker, som är fantastiska.

Om ni vill reservera ett bord så kan detta göras på 971 262 011, eller så kan vi hjälpa till. Ni kan även gå in på Sa Farineras hemsida för att kika närmare på restaurangen.Om du efter detta inlägget får resfeber så botas denna feber bäst genom att kika på våra golfpaket, och börja planera din golfresa till Mallorca!

Du kan också sätta ihop ditt eget flexibla golfpaket!

Om du inte hittar det du söker efter, slå oss en signal på 08 44 68 24 27 eller skriv ett mejl till sales@mallorcagolftours.com så hjälper vi dig gärna!


Play golf, enjoy Majorca!Kan du inte få nog av Mallorca? Följ oss på Instagram för att se mer av Mallorca, eller registrera dig till vårt nyhetsbrev.

Tillbaka till posts